Pelargonin talvehtiminen

P s s t . . . Oletko jo tutustunut Viherpihan uusiin blogeihin

Kysyjä: Nipa,
Jaa

Miten pelargoni säilyy sisällä talven yli?

Vastaus: 

Ihanteellinen pelargonin säilytyspaikka on viileä, valoisa paikka esimerkiksi kuistin tai ullakon ikkunalla. Viileässä talvehtivaa pelargonia kastellaan niukasti. Kasvun alkaessa helmi-maaliskuussa vanhat versot typistetään.

Normaalissa huoneenlämmössä pelargonin talvetus on vaikeampaa, mutta ei mahdotonta. Jos käytössäsi ei ole viileää säilytyspaikkaa, voit yrittää pelargonien talvetusta ikkunalaudalla mahdollisimman valoisassa paikassa. Kasvi kasvattaa talven aikana vaaleaa, hieman venynyttä versostoa, joka typistetään keväällä kasvun alkaessa.

Anne Joutsenlahti-Lankinen

Jaa

Kommentit (66)

Olen löytänyt paljonkin neuvoja, miten pelargonin talvisäilytys pitäisi hoitaa, mutta leikkauksesta ennen säilytystä ei puhuta mitään. Eli tästä voinen päätellä, ettei ennen talvea leikata? Minulla on kolme Mårbackan pelargonia samassa ruukussa ja niissä yhteensä tälläkin hetkellä (24.11.09) noin 50 kukkaa ja yrittävät kovin tehdä lisää. Uudet kukat ovat vain kovin hentoisia, tuntuu siltä, että kasvin pitäisi jo päästä lepoon tässä marraskuun pimeydessä. Ruukku on valoisassa ulkoeteisessä, jossa lämpötila vaihtelee 2-10 asteen välillä. Talvella ulko-ovesta syöksähtää välillä pakkasilmaakin.

Lisää uusi kommentti